Geschiedenis

IMG_2596 04-11-12

In 1999 kregen wij onze eerste labrador met de naam Woodland Paradise Bender (Bender). Een karaktervolle en sportieve dame met een zacht karakter. Zij was heel bescheiden maar ook op een mooie manier aanwezig. Met de komst van nieuwe huisgenoten  toonde zij zich een echte roedel leider.  Bender is bijna 14 jaar geworden en tot de laatste dag zeer actief. Onze kennelnaam is een eerbetoon aan haar. Het is een combinatie van ” Bender” en “Senang” wat ik voel me thuis en gelukkig betekent.

In 2001 kwam onze tweede labrador Silronray’s Ready Steady Go Elza (Elza). Zij was een halfzus van Bender. Elza was een bijzondere labrador met mooie engelse humor. Een topmoeder voor onze roedel, haar puppen en voor ons. Zo zorgzaam, lief en altijd vrolijk. Een doorzetter in hart en nieren en altijd vol vertrouwen, daar kon / kan menigeen veel van leren. Eind 2014 hebben we afscheid moeten nemen van Elza.

Van Elza hebben we 1 pup aangehouden, ze kreeg de naam Bender-Senang Aboriginal Judy en werd geboren op Kerstavond 24-12-2005. Een heerlijke sportieve, sensitieve en karaktervolle dame. Een fijne hond om mee te werken en waar wij samen enorm van hebben genoten. Zij nam na het overlijden van Bender de taak van roedelleider op zich. Dit deed ze vol verve. Ze begeleidde de nieuwelingen in de roedel tot op haar laatste dag. Op 22 mei 2018, op de leeftijd van bijna  12 1/2 jaar hebben wij afscheid van haar moeten nemen. Omdat we niet meer haar gefokt hebben stopte hier onze lijn en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe stammoeder.

Onze nieuwe stammoeder werd Djembé (B Impressed of Kingsdeep). Zij werd geboren in Friesland op 10-06-2009. Een prachtige zwarte dame met een mooi karakter. Ze heeft prachtige nakomelingen op de wereld gezet en daar genieten wij nu iedere dag van. Ook in haar kleinkinderen en achterkleinkinderen zien we dingen van haar terug. Tot ons verdriet hebben we op 19-03-21 afscheid van haar moeten nemen.